Tinka Pittoors – Dysideological Reasoning

Geplaatst in: Exhibition archive | 0

02.09.13 — 02.11.13

Base-Alpha Gallery, Tinka Pittoors

Met vlag en wimpel

In haar tentoonstelling Dysideological Reasoning bouwt Tinka Pittoors een ondoordringbare plek, een claustrofobisch universum. Het vormt een omgeving die zich volledig isoleert van zichzelf en dat tegelijkertijd uitroept : “u bent verbonden”. In dit huidige tijdperk van overmatige informatieoverdracht en sociale media zijn symbolen en tekens oppermachtig geworden. De vlaggen – symbolen bij uitstek van allerlei identiteiten – zijn dominant aanwezig binnen Dysideological Reasoning.

Tinka Pittoors ontmaskert de vlaggen op verschillende manieren en probeer ze van hun connotatie te ontdoen, zowel de markers voor geografische gebieden en etnische identiteit als ook de vrolijke vlaggetjes voor joviale feesten. De vlag is niet langer een symbool voor samenhorigheid, trots of aansluiting bij een community.

Pittoors plaatst bijna nonchalant volwaardige sculpturen doorheen het door haar aangelegde desoriënterende bos van vlaggen, timmerhout, geschilderd kartonnen fruit en spiegels. Het resulteert in een spel van zoeken en vinden, reflectie en interpretatie, “liken” en “dys-liken”.

 

 

Opening Thu. 12.09 at 19h