Rémi Tamburini – Extavehicular Activity

04.12.14 – 24.01.15

Rémi Tambourini, Base-Alpha Gallery

Remi Tamburini (1982, FR) toont in de tentoonstelling ‘Extaverhicular Activity’, in de tweede ruimte van de galerie, een symmetrische, geometrische constructie die doet denken aan ruimtevaart en toekomstdromen.

Tamburini ziet dit groot(s) object niet als een sculptuur, dan wel als een machine. Dit strak grafisch ruimtelijk werk dient voor gebruik, als was het design of een meubelstuk. De “machine” van Extavehicular Activity is opgetrokken uit laminaat, meubelmateriaal bij uitstek en bestaat uit 8 zetels. Hij ziet de zetel als verlengstuk voor de lichamelijke preparatie voor reflectie, contemplatie en rust. De grafische kwaliteit van Tamburini’s werk en het mandala-achtige ontwerp van het “toestel”, komt tot zijn recht in de print aan de muur.

Boven op de eerste verdieping toont een animatie de kunstenaar als megalomane droomfabricant, als ontwerper en verwezenlijker, als product, producent en activator van reflectie en fantasmes. Hij toont de nietige mens tegen de grootsheid van het universum. Elke mens maakt zijn eigen fictie, Remi Tamburini ontwerpt zijn persoonlijke science fiction tot werkelijkheid. Hij schrijft (ludieke) scenario’s in de vorm van objecten en speelt de gemaskerde hoofdrol in de animatie, die zijn sculptuur letterlijk tot machine animeert.

Geef een antwoord